Gewoon Gezond Verenigingen Zoeken Bericht aanleveren Contact opnemen Bergentheim.info Home Bergentheim.info
Volg Bergentheim.info op Facebook! Volg Bergentheim.info op Twitter!
test2  

Actueel

90 jaar kapper Dekker

Donderdag 10 oktober viert kapsalon Dekker aan de Kanaalweg West in Bergentheim zijn 90-jarig jubileum. Eg Dekker is eigenaar en enige werknemer van de herenkapperszaak.

De vader van Eg is destijds begonnen als leerling kapper bij kapper Van de Velde, gevestigd in een kamer bij café Bolks in Bergentheim. Na enige tijd stopte kapper Van de Velde met het kappersvak en toen zat Bergentheim helaas zonder kapper. Dat was voor het dorp toch wel erg lastig. Enkele notabelen hebben de vader van Eg toen benaderd met de vraag of hij een kapperszaak in het dorp wou beginnen. De notabelen bouwden een pand hiervoor en deze kon de vader van Eg huren. Zo gezegd zo gedaan en zo kreeg Bergentheim weer een kapper. “Mijn vader was toen nog maar 15 jaar oud. Na de bouw van de kapsalon is mijn vader op 10 oktober 1927 op 16-jarige leeftijd begonnen als zelfstandige herenkapper in Bergentheim. In 1945 heeft mijn vader de zaak uitgebreid met een dameskapsalon. Drie zusters van mij, mijn broer en ikzelf zijn vanaf 1945 werkzaam geweest in de kapperszaak ik. Ik zelf ben vanaf 1964 werkzaam in de kapperszaak, toen was ik veertien jaar", aldus Eg Dekker. In 1967 startte de broer van Eg Dekker op het Bastingplein een dameskapsalon, hier is hij in 1999 mee gestopt. Vanaf 1963 was Eg dus alleen met zijn vader werkzaam in de herenkapperszaak aan de Kanaalweg West.

“In 1985 is mijn vader op 73-jarige leeftijd overleden en heb ik de kapperszaak overgenomen. Sindsdien werk ik dus alleen in de zaak”, aldus Eg Dekker. “Het jubileum mag gerust uniek genoemd worden. Mijn vader was nog maar 16 jaar toen hij begon als zelfstandige kapper, ik een nakomeling en inmiddels ook al 53 jaar werkzaam in het vak. Alleen onder deze omstandigheden kun je een 90-jarig jubileum vieren verdeeld over twee generaties. Je hoort vaak genoeg over jubilea van 75 en 100 jaar, maar dat gaat vaak over drie of vier generaties”, vertelt Eg Dekker.

Het interieur van de kapperszaak is de laatste jaren weinig veranderd, de klanten bestaan uit vaste, oudere klanten. Het jubileum wordt gevierd met een warm en koud buffet op 14 oktober bij hotel Zur Linde in Itterbeck in Duitsland waarbij alle klanten zijn uitgenodigd. Men kon zich hiervoor aanmelden tot 1 september 2017. Er hebben zich uit 17 verschillende plaatsen klanten opgegeven om dit samen met Eg Dekker te vieren. “Volgens mij zijn wij de eerste kapsalon, misschien wel het eerste bedrijf, in Nederland die bij een jubileum al zijn klanten uitgenodigd heeft voor een warm en koud buffet”, aldus Eg Dekker. Op de vraag wat maakt u kapsalon uniek antwoord de heer Dekker het volgende: "Gezelligheid onder de klanten is uniek. ik heb een vastenklantenkring". Op de vraag was zijn de leuke momenten. "Het allerleukste moment wat mij bij gebleven is, Is dat een jongetje van drie bij mij op de kapperstoel zat, een kapperstoel waar je moet pompen zodat die om hoog gaat. En ik zeg: 'Nu ga je hoog'. En het kind antwoordL 'Ik ga nu naar de Here Jezus'". Wilt u ook nog kennismaken met kapsalon Dekker, dan kan want de de kapperszaak is dagelijks geopend. Op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur en op donderdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur.
Gepubliceerd op
Bergentheim.infoBergentheims nieuwsAdvertentie90 jaar kapper Dekker
Follow @bergentheim!
Deze website wordt Bergentheim aangeboden door Sologic Webdesign