Gewoon Gezond Verenigingen Zoeken Bericht aanleveren Contact opnemen Bergentheim.info Home Bergentheim.info
Volg Bergentheim.info op Facebook! Volg Bergentheim.info op Twitter!
test2  

Actueel

Aanstaande jaarwisseling

Aanstaande zondag is het alweer zover: de jaarwisseling. Evenals bij de vorige jaarwisselingen zet de gemeente samen met de politie en de brandweer zich ervoor in om de jaarwisseling op een prettige en veilige manier te laten verlopen. Daarbij wordt ook dit jaar weer een beroep gedaan op een ieders eigen verantwoordelijkheid. In dit kader vragen we als vereniging voor Plaatselijk Belang om hieraan een bijdrage te leveren door de informatie en spelregels rond de jaarwisseling bij uw achterban onder de aandacht te brengen.

 

Die spelregels zijn niet veranderd ten opzichte van vorig jaar. Zo bestaat ook dit jaar de mogelijkheid om in gevallen van ernstig gevaar of bovenmatige overlast bestuursrechtelijk te kunnen optreden door middel van het opleggen van een last onder dwangsom. Dit instrument is enkel bedoeld om excessen tegen te gaan en zal alleen ingezet worden wanneer de aanwijzingen van de politie in dergelijke situaties niet opgevolgd worden. We hopen en gaan ervan uit dat dit niet nodig zal zijn en dat mensen vanuit hun eigen verantwoordelijk zich aan de regels houden en de veiligheid in acht nemen.

 

We vragen onze inwoners om tijdens de jaarwisseling, met z’n tradities als carbidschieten en vuurwerk afsteken, rekening met elkaar te houden. Door de spelregels na te leven, rekening te houden met omstanders bij het afsteken van vuurwerk en overlast voor de omgeving zoveel mogelijk te voorkomen, zorgen we er samen voor dat het voor iedereen een feestelijke dag wordt.

 

Op www.hardenberg.nl/jaarwisseling kunt u informatie vinden over de jaarwisseling, zoals tips voor veilig vuurwerk afsteken en de spelregels rond carbidschieten. Zou u deze informatie willen delen met uw achterban via bijvoorbeeld uw nieuwsbrief, website, facebookpagina, twitteraccount of e-mailbestand? U kunt hierbij de betreffende informatie op- of overnemen, maar ook verwijzen naar www.hardenberg.nl/jaarwisseling of naar de informatie die hierover deze week in enkele huis-aan-huisbladen zal staan.

 

Bij voorbaat dank voor uw medewerking en een fijne en veilige jaarwisseling toegewenst!

 

Vriendelijke groet,

Namens burgemeester Peter Snijders,

Arnoud Pullen

 

Gepubliceerd op
Bergentheim.infoBergentheims nieuwsAdvertentieAanstaande jaarwisseling
Follow @bergentheim!
Deze website wordt Bergentheim aangeboden door Sologic Webdesign