Gewoon Gezond Verenigingen Zoeken Bericht aanleveren Contact opnemen Bergentheim.info Home Bergentheim.info
Volg Bergentheim.info op Facebook! Volg Bergentheim.info op Twitter!
test2  

Actueel

Kraanmachinist fietst voor KiKa van de Noordkaap naar Bergentheim

Bergentheim - Ter voorbereiding op zijn fietstocht vanaf de Noordkaap deze zomer ten bate van de Stichting Kika, reist André Olsman uit Bergentheim komende zaterdag naar Tecklenburg voor een fietstocht van zo'n 280 km.

 

'Maandag gaan we de tocht vanuit Tecklenburg evalueren. Kijken hoe het ervoor staat met de conditie en dergelijke,' licht Olsman toe. Hij traint wekelijks zo'n vijftien a twintig uur voor de komende monstertocht vanaf De Noordkaap.  

Meer dan drieduizend kilometer fietsen

De kraanmachinist van Lenters uit Hardenberg bereidt zich, zoals gezegd, voor op een fietstocht vanaf De Noordkaap.  In het bijzijn van twee vrienden en zijn broer René reist hij begin juli met de auto naar de Noordkaap. Van daaruit stapt hij op de fiets om de terugtocht over zo'n 3250 km te aanvaarden. Op 22 juli hoopt de 45-jarige Olsman weer thuis aan te komen. Met in zijn kielzog zijn vrouw en twee dochters, die hem tot aan Denemarken tegemoet komen rijden, zo is het plan. 

Eerste drie mille voor KiKa zijn binnen 

 
Olsman hoopt thuis te komen met een mooie cheque voor de Stichting KiKa (Kinderen Kanker Vrij), want behalve de behoefte om zichzelf eens flink uit te dagen, is dat een van de redenen waarom Olsman de fietstocht onderneemt. 

 Via donaties en sponsoring heeft hij inmiddels al ruim drieduizend euro voor het goede doel binnen. Hij hoopt dat het veel meer wordt, want KiKa gaat hem aan het hart. Niet omdat hij persoonlijk of in zijn directe omgeving met de slopende ziekte te maken heeft gehad, maar hij kent wel de verhalen en vindt het belangrijk dat de Stichting zich kan blijven inzetten voor het bestrijden van de ziekte. 

'Je krijgt er koude rillingen van' 

'Een aantal jaren geleden heb ik een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van de Stichting  KiKa en daar onder meer foto's gezien van patiënten met landelijke bekendheden zoals Mart Smeets en Erica Terpstra. Bij die aanblik lopen de rillingen over je rug,'   

André Olsman fietst al jaren voor zijn plezier. Met name Erik Wessels uit Kloosterhaar, die begin dit jaar  op dramatische wijze het leven verloor tijdens een wedstrijd in Zuid-Afrika, was een van zijn fietsmaatjes. 'Erik was een geweldige man. Hij zou mij ook helpen bij de voorbereiding voor de fietstocht vanaf De Noordkaap, maar het mocht helaas niet zo zijn,' aldus Olsman. 

'Kan ik het volhouden?'

Hij houdt Erik in dierbare herinnering en benadrukt dat de fietstochten niet met elkaar vergeleken kunnen worden. 'Erik was in Zuid-Afrika voor een wedstrijd. Hij wilde zo snel mogelijk finishen. Bij mijn fietstocht gaat het niet om de tijd, maar om de uitdaging, het volhouden.  Ik wil zo'n 200 km per dag fietsen en dat zeventien of achttien dagen achtereen. Op een ontspannen manier en zo rustig mogelijk,' aldus Olsman. 

Zoals gezegd is fietsen zijn lust en leven. 'Als kraanmachinist heb ik zittend werk en dan is het heerlijk om op de pedalen te stappen, de frisse lucht in te ademen en de natuur te bekijken. Ik fiets wel eens een dag niet, maar daar voel ik mij dan helemaal niet happy mee. Ik moet eigenlijk gewoon fietsen,' aldus Olsman. 

Om die reden besloot hij in 2013 tot een fietstocht vanuit Oostenrijk. 'Aanvankelijk gewoon voor de fun. Een vriendin spoorde mij toen aan om de fietstocht aan een goed doel te koppelen. KiKa was toen het eerste wat in mij opkwam,' aldus Olsman, die destijds met een mooie cheque van tienduizend euro voor het goede doel thuiskwam. 

Doe mee voor het goede doel 

De Bergentheimer hoopt dat bedrag ook ditmaal in te zamelen voor KiKa en heeft daarvoor een sponsorrekening geopend. Iedereen die André wil sponsoren en tegelijk Stichting KiKa wil steunen kan een bedrag storten op rekeningnr. NL06RBRB0954901487. 

Op de websiste  www.fietsenvoorkika.nl valt meer te lezen over de actie van de Bergentheimer. Op deze site is André tijdens zijn fietstocht straks ook dagelijks te volgen. Zakelijke sponsoren die voor 1 juni 2017 een sponsorbedrag overmaken, maken kans om met hun logo op de fietskleding van André afgebeeld te worden. Tevens worden alle zakelijke sponsoren op de site vermeld.
Gepubliceerd op
Bergentheim.infoBergentheims nieuwsAdvertentieKraanmachinist fietst voor KiKa van de Noordkaap naar Bergentheim
Follow @bergentheim!
Deze website wordt Bergentheim aangeboden door Sologic Webdesign