Gewoon Gezond Verenigingen Zoeken Bericht aanleveren Contact opnemen Bergentheim.info Home Bergentheim.info
Volg Bergentheim.info op Facebook! Volg Bergentheim.info op Twitter!
test2  

Actueel

Appartementen in Bergentheim

Naast het Bastingplein in Bergentheim ligt een braakliggend terrein met fundering en hier wordt nog een bestemming voor gezocht. Maar er is een kans dat er al een bestemming is. “Scauting zou, wanneer er behoefte aan is, op deze plaats graag een appartementencomplex willen bouwen met dertien woningen”, vertelt Andre Oostenveld van Scauting. Scauting Coaching & Detachering helpt normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme verder in wonen, werken en leren.

Scauting heeft zijn hoofdvestiging in Hoogeveen. “Wij hebben contact gehad met gemeente Hardenberg, een projectontwikkelaar en met Plaatselijk Belang en zien het project als een kans. Op dit moment zitten we in de onderzoeksfase”, aldus Oostenveld.

Wat doet scauting


Scauting helpt normaal tot hoogbegaafde mensen met autisme verder in wonen, werken en leren. Scauting beschikt over veel expertise op het gebied van Autisme Spectrum Stoornissen, zoals Asperger, PDD-NOS en klassiek autisme. Oostenveld legt uit: “Wij begeleiden mensen met autisme vier tot tien uur in de week. Voor veel mensen met autisme is zelfstandig wonen vaak niet zo eenvoudig. Er moet van alles geregeld worden: stofzuigen, afwassen, wassen, boodschappen eten koken et cetera. We bieden hulp met de planning en het structuur brengen in deze activiteiten. We werken volgens het principe vande OPA methodiek, Oprecht Persoonlijke Aandacht. Wat heeft iedereen persoonlijk nodig. We gaan niet voor de cliënten aan het werk maar met de cliënt”.

Samenwerking


Scauting heeft een dagbesteding in Hoogeveen. Maar in Bergentheim zal het gaan om ambulante begeleiding. Het gaat om begeleiding bij het voeren van huishouding, planning, administratie, financiën en contacten met derden.

“Mensen met autisme zijn vaak anders dan anderen. Door met elkaar in één complex te gaan wonen krijgen de bewoners betere sociale contacten. De appartementen zullen allemaal een eigen slaapkamer, kamer, keuken en badkamer krijgen. Er is geen gezamenlijke ruimte. De bewoners willen ook wat betekenen voor de buurt. Ze kunnen bijvoorbeeld samenwerken met het buurthuis Veur Mekaar. Wij zien het als een kans”, vertelt Andre Oostenveld van Scauting.

Behoefte en opgave


Voordat het appartementencomplex gebouwd kan worden moet eerst onderzocht worden of er een voldoende behoefte aan is. Heeft u interesse of kent u iemand die interesse heeft en bent u woonachtig in de gemeente Hardenberg, mail dan naar info@scauting.nl of bel naar 0528-745051.

ScautingScauting is veelal actief in Drenthe. Daarnaast zijn zij ook actief in Groningen, Friesland en Overijssel. In Drenthe hebben zij ongeveer honderd cliënten. Naast ambulante zorg verzorgt scauting leer/werktrajecten en dagbesteding. De dagbesteding is gevestigd in Assen. Voor meer informatie kijk op www.scauting.nl.
Bergentheim.infoBergentheims nieuwsAdvertentieAppartementen in Bergentheim
Follow @bergentheim!
Deze website wordt Bergentheim aangeboden door Sologic Webdesign