Gewoon Gezond Verenigingen Zoeken Bericht aanleveren Contact opnemen Bergentheim.info Home Bergentheim.info
Volg Bergentheim.info op Facebook! Volg Bergentheim.info op Twitter!
test2  

Actueel

oud en nieuw nieuws

Het is alweer zover: de jaarwisseling. Net als in voorgaande jaren, zet de gemeente samen met politie en brandweer zich ervoor in om de jaarwisseling op een prettige en veilige manier te laten verlopen. Daarbij wordt ook dit jaar weer een beroep gedaan op een ieders eigen verantwoordelijkheid. In dit kader vragen we ook u om hieraan een bijdrage te leveren door de informatie en spelregels rond de jaarwisseling bij uw achterban onder de aandacht te brengen.

 

Die spelregels zijn niet veranderd ten opzichte van voorgaande jaren, wel heeft het college van Hardenberg besloten om in geval van ernstig gevaar of bovenmatige overlast de mogelijkheid te hebben om bestuursrechtelijk te kunnen optreden door middel van het opleggen van een last onder dwangsom. Dit instrument is enkel bedoeld om excessen tegen te gaan en zal alleen ingezet worden wanneer de aanwijzingen van de politie in dergelijke situaties niet opgevolgd worden. We hopen en gaan ervan uit dat dit niet nodig zal zijn en dat mensen vanuit hun eigen verantwoordelijk zich aan de regels houden en de veiligheid in acht nemen.

 

We vragen onze inwoners ook dit jaar om tijdens de jaarwisseling, met z’n tradities als carbidschieten en vuurwerk afsteken, rekening met elkaar te houden. Door de spelregels na te leven, rekening te houden met omstanders bij het afsteken van vuurwerk en overlast voor de buren zoveel mogelijk te voorkomen, zorgen we er samen voor dat het voor iedereen een feestelijke dag wordt.

zie bijlage.....

 

In de bijlage stuur ik u de advertentie die volgende week in enkele huis-aan-huisbladen zal staan. Hier staat informatie in over de jaarwisseling, zoals tips voor veilig vuurwerk afsteken en de spelregels rond carbidschieten. Zou u deze informatie willen delen met uw achterban via bijvoorbeeld uw nieuwsbrief, website, facebookpagina, twitteraccount of e-mailbestand? U kunt natuurlijk ook verwijzen naar www.hardenberg.nl/jaarwisseling.
Gepubliceerd op


Extentie pdf
Bergentheim.infoBergentheims nieuwsOverigeoud en nieuw nieuws
Follow @bergentheim!
Deze website wordt Bergentheim aangeboden door Sologic Webdesign