Gewoon Gezond Verenigingen Zoeken Bericht aanleveren Contact opnemen Bergentheim.info Home Bergentheim.info
Volg Bergentheim.info op Facebook! Volg Bergentheim.info op Twitter!
 

Dorpsinfo

Verenigingen

Maatschappelijk en cultureel

Bergentheim kent tal van verenigingen welke maatschappelijk en cultureel actief zijn. Zo zijn er 3 plaatselijk belangen die actief bezig zijn met belangen van inwoners in de regio, contacten onderhouden met de gemeenten Hardenberg en zich hard maken voor het in kaart brengen en oplossen van maatschappelijke problemen. De volgende 3 plaatselijke belangen kent Bergentheim:
Muziekvereniging Beatrix is al vanaf de jaren 50 actief. De fanfare doet elk jaar weer mee aan diverse optredens en is niet weg te denken uit Bergentheim.
Bij overlijden heeft Bergentheim de begrafenisvereniging De Laatste Eer. Zij heeft als doel dat de uitvaart of crematie van de overledene op waardige wijze wordt verzorgt. 

Activiteiten

De Feestweek wordt elk jaar georganiseerd in week 25 door de Stichting Feestweek Bergentheim. Onderdeel hiervan is de populaire Banthumloop. Tevens zijn er elk jaar op Koningsdag de activiteiten van de Oranjevereniging en is er de laatste week van de zomervakantie van de basisscholen de spelweek. En als het voldoende gevroren heeft kan de ijsbaan aan de Schapenweg open! Hier is de IJsclub Nooitgedacht verwantwoordelijk voor.
Bergentheim.infoDorpsinfoVerenigingen
Follow @bergentheim!
Deze website wordt Bergentheim aangeboden door Sologic Webdesign