Gewoon Gezond Verenigingen Zoeken Bericht aanleveren Contact opnemen Bergentheim.info Home Bergentheim.info
Volg Bergentheim.info op Facebook! Volg Bergentheim.info op Twitter!
 

Gewoon Gezond

Informatie

Diverse organisaties, verenigingen en bedrijven uit Bergentheim hebben de handen in elkaar geslagen voor een gezond dorp. Na een periode van voorbereiden is om die reden op vrijdag 20 februari 2015 de kick-off van Gewoon Gezond Bergentheim.

De kick-off wordt vrijdagochtend om 11.00 uur gedaan met een feestelijk evenement op het schoolplein van de Koningsbergerschool. Alle basisschoolkinderen ontvangen eerst een bidon voor water uit handen van wethouder Douwe Prinsse, waarna Dansschool Erik met de kinderen gaat bewegen en dansen.

Daarmee wordt de 'Drink water campagne' gestart. De kinderen worden op school gestimuleerd om water te drinken in plaats van zoete drankjes. In de toekomst volgen meer acties om het drinken van water te stimuleren.

Initiatief

De werkgroep 'Gewoon Gezond Bergentheim' is ontstaan uit een initiatief van de gemeente Hardenberg. Diverse partijen, zoals Plaatselijk Belang, sportverenigingen, WellusWijs, supermarkt, onderwijs, huisartsenpraktijk Bergentheim, fysiotherapie De Haere, voedingsconsulent Jolanda, de Stuw en de gemeente, vormen samen de werkgroep.

Gewoon Gezond Bergentheim moet zorgen voor een gezonder en vitaler Bergentheim. In het dorp gebeurt al van alles op het gebied van een gezonde levensstijl. Het is de bedoeling dat verder uit te bouwen en elkaar te stimuleren.

Levensverwachting

Uit een buurtonderzoek blijkt dat er op gezondheidsgebied nog veel winst te halen is. Vooral op het gebied van rookgedrag, alcoholgebruik, overgewicht en eenzaamheid bij ouderen. De levensverwachting in Bergentheim is zelfs tien jaar minder dan in andere gemeenten.

Om te zorgen voor verandering, zijn er verschillende plannen gemaakt. Eén van die voorbeelden is het moestuinproject, waar schoolkinderen, ouderen en de supermarkt kunnen samenwerken. Plaatselijk Belang is bezig met het realiseren van een Buurtkamer waar ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Verder spelen ook de sportverenigingen een rol. Maar het stimuleren van een wandeling of fietstochtje hoort eveneens bij het bevorderen van de gezondheid.
 
Bergentheim.infoGewoon GezondInformatie
Follow @bergentheim!
Deze website wordt Bergentheim aangeboden door Sologic Webdesign